Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi Açıldı
27 Ekim 2020

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları Ünitesi açıldı.

Açılışa Vali Mustafa Tutulmaz, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Duran, hastane yönetici ve çalışanları ile basın mensupları da katıldılar.

Açılışta konuşan Vali Tutulmaz, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarının son döneme kadar çok rağbet görmediğini ama artık Sağlık Bakanlığının kontrolünde uzman ellerde yaygınlaşmaya ve değer görmeye başladığını belirterek "Bu yöntemde amaç ilaca gerek duymadan hastayı tedavi etmektir. Elbette ki hastamızın bu tedaviden bir cevap alamaması durumunda uzman hekimlerimiz gerekli her türlü müdahaleyi yine yapacaklardır. Fakat GETAT uygulaması ile isteyen hastalarımızı öncelikle geleneksel yöntemlerle tedavi etmeye çalışacaklar. Bu önemli birimin, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Sağlık Müdürü Korkmaz da yaptığı konuşmada bu birimde hizmet verecek olan hekim ve sağlık personelinin Sağlık Bakanlığının açmış olduğu eğitime katılarak belge aldığının altını çizerek "Bizim, hastalarımıza geleneksel yöntemlerle şifa vermek gibi bir amacımız olduğu kadar bir diğer amacımız da halkımızı merdiven altı tabir edilen ve gerekli hijyen ve uzmanlık bilgisi kurallarını karşılamayan yerlerden kurtarmaktır. Hacamat, hipnoz gibi geleneksel tedavi yöntemlerini artık hastanemizde, uzman hekim ve personelimizden gönül rahatlığı ile alabilirler" dedi.

Kurdela kesimi sonrası ünite hakkında bilgi verildi. Program, Açılış Kokteyli ile sona erdi.

Diğer fotoğraflar için lütfen tıklayınız.