NRP Eğitimcileri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
29 Kasım 2023

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da yenidoğan canlandırma(neonatal resüsitasyon) gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurmaktadır. Her yenidoğanın, yeterli bir canlandırmaya(resüsitasyona) hakkı vardır.
Bu ise doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yenidoğan resüsitasyonunda bilgili ve becerili olmasını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir.
Bu amaçla ilimiz NRP Eğitimcileri ile 28 Kasım 2023 tarihinde saat:15.00'te Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı binasında NRP (yenidoğan canlandırma) Eğitimi koordinasyon toplantısı yapıldı.  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Yiğit Şenol'un başkanlığında yapılan toplantıya; BOHPK Şube Hekimi Dr. Fatma Özdemir ve Hemş. Ebru Uzar, AFSÜ' den (Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi) yenidoğan uzmanı Prof. Dr. Afşin Kundak ve acil uzmanı Prof. Dr. Şerife Özdinç ile Hemş.Nazmi Kanad, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden yenidoğan uzmanı Dr. Çağrı Cumhur Gök ve Hemş. Berna Bülbül, Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'nden çocuk sağlığı  ve hastalıkları uzmanı Dr. Ulaş Akçay katıldı.

• NRPEtitimcileri (4).jpeg
  • NRPEtitimcileri (3).jpeg