Sahadaki Bulaşıcı Hastalıklar Birimi Sorumlularına Eğitim Verildi
07 Mart 2024

Sahada görevli personelimizin bilgilerini tazelemek, güncel gelişmelerden haberdar olmalarını sağlamak, bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla farklı birimlerimiz tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimlerimiz devam ediyor. Bu çerçevede Bulaşıcı Hastalıklar şubesi tarafından, ilçelerde bulaşıcı hastalıklar birimlerinde görevli personel ile hastanelerin sürveyans sorumlularına üç gün süren bir eğitim verildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi konferans salonunda yapılan eğitime doktor, hemşire, ebe ve tıbbi sekreterlerden oluşan 70 personel katıldı. Eğitimde; Bulaşıcı Hastalıklar ile Mücadele Rehberi, Bildirimi Zorunlu Bulaşıcı Hastalıklar ve Bildirim Sistemi, Erken Uyarı Cevap Sistemi başlıklarına yer verildi. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ayşana Zehra Keklik, yardımcıları Uzm. Dr. Yiğit Şenol ve Dr. Muhammed Öztürk ile Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi sorumlusu Fatih Kocatepe tarafından takdim edildi.

• BH