Bağışlanan Organlar 5 Kişiye Hayat Verdi

FB_IMG_1523031103333.jpg23 Mart 2018 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde Yoğun Bakımda yatan 18 yaşındaki hastanın 5 Nisan 2018 günü beyin ölümü gerçekleşince, ailesinin de onayı ile organları, nakil bekleyen hastalara bağışlandı.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz'ın da özellikle takip ettiği, organların diğer illere nakli işlemleri sırasında, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran ve hastane yöneticileri de hazır bulundular.

Sağlık Müdürü Korkmaz organ naklinin ilimizde yeterli seviyede olmadığını her fırsatta ifade ettiklerini belirterek "Elbette beyin ölümü gerçekleşen hastamız için üzülüyoruz. Ailelerin de durumunu anlıyoruz. Çok zor bir zamanda önemli bir kararı almak o anki duygusal ortam için oldukça zor. Ama bu son olayda da gördüğümüz gibi organ nakline karar verdikten sonra 5 insanın hayatında 2. bir fırsatı vermiş oluyorsunuz. Çocuklarının organlarının nakline onay veren ailemize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların örnekliği ile organ naklinin önemi anlaşılacak ve çekinceli yaklaşanlara da bir yol açılacaktır eminim. Hayatını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine de baş sağlığı diliyorum. Bu nakil işlemlerinin, hasta yakınlarına bir nebze teselli olmasını ümit ediyoruz. Organ nakilleri gerçekleşen hastalarımıza da sevdikleriyle beraber uzun ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum." dedi.

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbrekleri, karaciğer, kornea ve kalbi Konya, Isparta, Antalya ve Ankara'da nakil için organ bekleyen hastalara yetiştirildi. Her ilden gelen özel ekiplerce nakli yapılan organlardan durumu acil olduğu için kalp nakline Ankara'dan özel olarak askerî uçak gönderildi.

İlimiz, organ bağışı istenen seviyede olmasa da gerek bağışlanan organların titizlikle diğer illere gönderilmesi gerekse cerrahi operasyonla organ  nakillerinin yapılması noktasında her türlü imkana sahip durumda.

Bu çok önemli konuda organ bağışında bulunmak isteyen ya da bilgi almak vatandaşlarımızın Sağlık Müdürlüğü ve hastanelerde bulunan Organ Bağışı Birimleri ile temasa geçmesi yeterli olacaktır.