Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi, protokolün katıldığı bir törenle açıldı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, resmi kurumların il müdürleri ile hastane yöneticilerinin katıldığı tören Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz'ın merkezi tanıtıcı konuşması ile başladı.

Sağlık Müdürü Korkmaz, Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezinde, çocuk psikiyatri polikliniğine başvuran çocuk ve genç hastaların tanı-danışmanlık ve tedavi ile ilgili ihtiyaçduydukları tüm hizmetlerinin karşılanması ve özel çocukların yaşam aktivitelerine katılımının sağlanmasının amaçlandığını söyleyerek bu merkezin faaliyete geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Vali Mustafa Tutulmaz ise yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmelerin çocuklarımızı ve gençlerimizi olumsuz etkilediğini vurgulayarak "Çocuklarımız bizler için çok kıymetlidir. Onların rahat ve huzurlu bir hayat sürmeleri için, anne babalar olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışırız. Fakat yoğun iş temposunun merkezini oluşturduğu kent hayatı ve teknolojik gelişmeler özellikle de çocuklarımızı ve gençlerimizi, ruh sağlığı açısından ihmale sürüklüyor. Oysa ruh sağlığımız ne kadar iyi ise bedenimiz de o kadar iyidir; ruh sağlığımızı ne kadar korursak hastalıklarımızı o kadar çabuk atlatırız. Bu nedenle çocuklarımızın beden sağlıkları ve akademik başarıları kadar ruh sağlıklarını da düşünmeli, bu konuda gerekli önlemleri almalıyız." dedi.

Son olarak konuşan Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise bu hastanenin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayarak "Hastanenin temelinden itibaren emeğimiz var. Dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilimize hastane yapılması ve takibi için beni görevlendirmişti. O günlerden bugünlere hastanemizin gelişimini ve kaliteli hizmetlerini gördükçe mutlu oluyorum. Ben de emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdelası kesilen Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi, protokole gezdirilerek birimler ve faaliyetleri anlatıldı.

AİLELERE DE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Sağlık Müdürü Korkmaz, merkezin ayrıca özel çocuklara da hizmet vereceğinin altını çizerek "Elbette her anne babanın çocuğu özeldir ve gerekli önem verilir. Ama bir de sadece anne babası tarafından değil, tüm toplum tarafından önem verilmesi gereken özel çocuklarımız var. Onlar, özel durumları sebebiyle hem merkez bünyesinde özel çocukların hem fiziksel hem de ruhsal, ayrı bir eğitime tabi olacaklarını; uzman eğitmenlerin desteği ile bilişsel gelişimlerinin hızlanacağını, motor becerilerinin gelişeceğini de söyleyen Sağlık Müdürü Korkmaz, aynı zamanda da aileleri de yol gösterecek bir danışmanlık hizmetinin de olacağını belirtti.

OTİSTİK, DİSLEKTİK GİBİ ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL EĞİTİM

2 çocuk psikiyatri uzmanı, 2 psikolog, 2 çocuk gelişimci, 2 sosyal çalışmacı ve 1 ergoterapistin görev alacağı Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi bünyesindeki ergoterapi ünitesinde de çocukların kişisel bakım becerileri (diş fırçalama, kıyafet giyme), akademik beceriler (yazı yazma, dikkat ve oryantasyon, sosyal katılım, oyun becerileri), iletişim becerileri ve duyu bütünlüğü ile ilgili çocuklara gelişimsel terapi amaçlı, uzman personelimiz tarafından birebir eğitim verilecek.

Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi,özellikli her yaş grubu çocuğun (otizm, disleksi vb) motor becerilerini geliştirmeye yönelik birebir terapi desteği alabileceği bir merkez olacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL KAN ALMA BİRİMİ DE YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Devlet Hastanesi bünyesinde ayrıca çocuk hastalar için kan alma ünitesi de çok yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak. Çocukların iğne korkusunu yenebilmeleri için onlar için hazırlanmış dış görünüşü kamyon şeklindeki bir kan alma yeri ile çocuklar hem korkularına yenik düşmeyecekler hem de sakin bir ortamda kan verecekler. B blok zemin katta hazırlanan bu ünitenin bitimiyle birlikte 4 çocuk hasta aynı anda kan verebilecek.

Diğer fotoğraflar için lütfen tıklayınız.

• Çocukve Genç Ruh Sağlığı Merkezi (1).JPG
  • Çocukve Genç Ruh Sağlığı Merkezi (10).JPG